Krásná a zdravá

Časopis o všem, co zajímá moderní ženu

Domácí jahodové nanuky

Domácí jahodové nanuky

Letní teplé dny jsou tady a s nimi i větší chutě na studené nápoje a zmrzliny. Především děti ocení nějaké ty pravidelné zásoby zmrzlé laskominy. A tak milé maminky a babičky, je čas je překvapit domácími nanuky se smetanovou chutí a kousky ovoce.

Dobrou chuť!

Ingredience:

  • 250 ml zakysané smetany
  • 250 ml měkkého tvarohu ve vaničce
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • čerstvé jahody

Postup:

Očištěné a omyté jahody nakrájíme na kousky. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukry vložíme do mísy a elektrickým šlehačem vyšleháme do jemné směsi. Následně plníme směs do předem připravených formiček na zmrzlinu a to tak, že nalijeme směs do 1/3 formičky, poklademe kousky jahod a zalijme zbylou směsí. Formičku uzavřeme a dáme do druhého dne zmrazit. Po vyjmutí z mrazničky můžeme nanuky podle chuti omočit v rozehřáté čokoládě a poté je necháme ještě ztuhnout v mrazničce.